Vegan vajíčka

Velikonoční vegan sušenky s rakytníkovou náplní podle @food.by.katiie

Ingredience:

  • 1,5 hrnku špaldové mouky 
  • půl hrnku kukuřičného škrobu 
  • 100g vegan másla nebo Ghí
  • práškový Xylitol 
  • půl hrnku kokosového mléka 

“Žloutek” :

  • 2 lžíce kokosového kondenzovaného mléka
  • Superfood prášek Sea buckthorn 
  • Šťáva z půlky citronu  

Postup:

Smíchejte všechny ingredience na těsto  a vytvořte pevné nelepivé těsto. To zabalte do fólie a dejte do lednice na hoďku odpočinout. 

Poté těsto vyválejte a vykrájejte vajíčka. Do poloviny vajíček udělejte pomoci malé skleničky díru (na “žloutek”). Dejte na plech a pečte v troubě cca 10 minut na 170 stupňů. 

Nechte vychladnout. 

-mezitím udělejte “žloutek”-

Kokosové Kondenzované mléko smíchejte s barvivem a citrónovou šťávu a důkladně promíchejte. 

Dejte ho do zdobícího pytlíku a sušenky krémem slepte. 

 

 

Zpět do obchodu