Kardamom (Elettaria cardamomum) pochází z Indie a jihovýchodní Asie. Plody kardamomu se používají celé nebo mleté, mají sladko-kořeněnou chuť s jemným citrusovým nádechem a hodí se do pečiva, dezertů, nápojů, ale i do slaných pokrmů, rýže a omáček. Je ceněný nejen pro svou jedinečnou chuť, ale také pro své tradičně přisuzované vlastnosti, jako je podpora trávení a osvěžení dechu.
Kardamom obsahuje esenciální oleje (terpinylacetát, cineol), flavonoidy a minerály, které podporují jeho aromatickou a kořeněnou chuť. V tradiční Ajurvédě se používá pro podporu trávení, harmonizaci žaludku a osvěžení dechu. Přidání kardamomu do jídel zjemňuje chuť a dodává exotický aromatický nádech.
Složení: Kardamom celý
Výrobce: Koření od Davídka s.r.o. Přímá 28/6, Brno, 64200
Uchovávejte v teplotě do 25 °C a vlhkosti do 70%
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.