Levandule (Lavandula angustifolia) pochází ze Středomoří, nejznámější oblast pěstování je francouzská Provence, v Česku se levandule pěstuje na Pálavě, odkud také pochází i právě tato. Hodí se do sladkých i slaných jídel, nápojů, dezertů, pečiva a některých masových pokrmů.
Obsahuje esenciální oleje (linalool, linalylacetát), flavonoidy a antioxidanty, které jí dodávají jemnou vůni a chuť. V tradiční kuchyni se používá pro jemné uklidnění, podporu trávení a pohodu při jídle. Přidáním levandule do pokrmů dodáte jídlům harmonii, jemnou květinovou chuť a tradičně příznivé účinky na tělo.
Složení: Levandule
Výrobce: Koření od Davídka s.r.o. Přímá 28/6, Brno, 64200
Uchovávejte v teplotě do 25 °C a vlhkosti do 70%
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.